Modelburgers – Drew Perry

Titel: Modelburgers
Auteur: Drew Perry
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN: 978 90 468 0668 5

Twee stellen, met wat probleemjes in hun relatie. Jack ziet zijn vrouw Beth vertrekken, omdat ze zijn impulsieve acties beu is. Hij blijft achter met zijn autistische zoon Hen. Dan blijkt dat Beth is ingetrokken bij Canavan, de beste vriend van Jack en tevens diens zakenpartner. Canavan woont alleen, sinds zijn vriendin Rena er vandoor is gegaan om op zichzelf te wonen. Hen, die nog nooit met iemand een normaal gesprek heeft gehad wordt vriendjes met Ernesto, die voor Jack werkt, en begint vloeiend Spaans te spreken. Dan trekt Rena (de ex van Canavan, bij wie Jacks vrouw dus is ingetrokken) gezellig in bij Jack.

Kortom: het is een grote puinhoop, en de titel van het boek, “Modelburgers”, dient dan ook met de nodige scheppen zout te worden genomen. Het is echt zo een boek waar je even in moet komen. In het begin vraag je je af waar je in hemelsnaam aan begonnen bent, maar langzaam maar zeker begin je steeds meer sympathie te voelen voor Jack, die er weliswaar niets van bakt maar wel zijn uiterste best doet om te voorkomen dat de wereld als een kaartenhuis in elkaar stort. Dit alles terwijl hij ook nog eens probeert een goede vader te zijn voor zijn zwaar autistische kind.

Iedereen worstelt met alles wat er gebeurd, iedereen probeert zijn weg te vinden in de chaos van het leven. Hoe het afloopt….? Tsja, van het Concert des Levens heeft niemand een Program. Maar als je de uitkomst van dit verhaal wilt lezen, dan helpt het om het boek te lezen.


Lees “Modelburgers” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *