Met een klein beetje geluk – Jorge Bucay

Titel: Met een klein beetje geluk
Auteur: Jorge Bucay
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 978 94 005 0194 2

Na “De Reisgenoot”  is “Met een klein beetje geluk” het tweede boek van Jorge Bucay dat ik lees. Bucay, die vooral bekend is als verteller van verhalen, is in dit tweede boek enorm goed op dreef. Beter zelfs, naar mijn gevoel, dan in “De Reisgenoot”.

In het eerste boek stonden de verhalen namelijk geheel in dienst van een grotere boodschap die Bucay ons wil meegeven, wil laten overdenken. In “Met een klein beetje geluk” is een dergelijke missie een stuk minder aanwezig. In plaats daarvan: verhalen, verhalen en nog meer verhalen, met hier en daar een gedicht.

Mooie verhalen en leuke verhalen, maar wel, zoals het een goed verhaal betreft, met een boodschap. Welke boodschap dat is, dat mag je als lezer zelf uitzoeken, waardoor dit tweede boek voor mij een stuk beter geslaagd is dan “De Reisgenoot”. De moeite die ik met het eerdere deel had (vooral met betrekking tot de retorische trucjes), is bij deze verhalenbundel afwezig. In plaats dat je aan het handje wordt meegenomen om te ontdekken wat Bucay vindt dat je moet vinden, laat hij je hier zélf onderzoeken welke waarheid je in de verhalen kunt vinden. Bucay toont zich hier de verhalenverteller pur sang, hij vertelt zoals het verhalen-vertellen ooit bedoeld is.

“Met een klein beetje geluk” is ideaal voor de kleine rustmomentjes op je dag, en kan -voor de ouders onder ons- ook nog eens dienen als inspiratiebron voor de verhaaltjes-voor-het-slapen-gaan.

Waardering: 8,5/10


Lees “Met een klein beetje geluk” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.