Het meisje in het bos – Kate Hamer

Titel: Het meisje in het bos
Auteur: Kate Hamer
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8219 0

Hoe schrijf ik een recensie over “Het Meisje in het Bos”? Het standaardstramien op deze site is in ieder geval kort iets te vertellen over de inhoud, gevolgd door een stukje over de leeservaring. Maar hoe moet dat nu, als bijna alles wat je over het verhaal kunt vertellen een groot label “spoiler alert” moet krijgen?

Moet ik de uitgever herhalen, die het boek aanprijst met de vage vraag: “Wat is waar”? Dan lijkt het net of ik het persbericht heb overgetikt. De tekst op de achterflap dan, die is veilig genoeg. Daar lezen we dat hoofdpersoon Ruby op haar dertiende verjaardag een wens ziet uitkomen: haar ouders blijken haar ouders helemaal niet te zijn. Dus gaat ze op zoek naar de waarheid.

Over die zoektocht kan ik, helaas, weer niets vertellen. Elke vergelijking, elke toespeling die ik zou kunnen maken, geeft al teveel weg. En bij “Het Meisje in het Bos” wil ik niets weggeven. Ik gun jou, lezer van de recensie, namelijk dezelfde weergaloze en unieke leeservaring die ik heb gekregen.

“Het meisje in het bos” is in het begin nogal verwarrend. Maar langzaam maar zeker beginnen stukjes op hun plaats te vallen en wordt duidelijk hoe knap Hamer de pen hanteert. “Het Meisje in het Bos” laat zich vergelijken met veel bekende en populaire culturele werken (zowel literaire als andere kunstuitingen), en toch ook niet.

“Het Meisje in het Bos” is een uniek stukje geschreven entertainment. En perfect getimed ook voor de komende feestdagen. Een aanrader.

Waardering: 9/10


Lees “Het meisje in het bos” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.