Gevaarlijke date – Krista van der Hulst

Titel: Gevaarlijke date
Auteur: Krista van der Hulst
Uitgever: Uitgeverij Eigenzinnig
ISBN: 978 94 639 0000 3

Tirza is dertig jaar en werkt al enkele jaren bij de zedenpolitie. Ze woont in een appartementje vlak boven de kroeg van haar vader. Dan komen er bij de politie verschillende aangiftes binnen. Er blijkt een verkrachter rondloopt in de stad, die telkens toeslaat na een date via dezelfde datingsite. Tirza is de aangewezen persoon om als lokaas voor de dader te dienen. In de hoop de dader te vatten gaat ze zelf gaan daten.

Intussen ontmoet ze Michael tijdens een avondje sporten. Een leuke man waartoe ze zich steeds meer voelt aangetrokken. Dan blijkt hij de eigenaar te zijn van de datingsite waar de verkrachter zijn slachtoffers zoekt. Tirza weet dat ze daardoor Michael moet uit haar hoofd zetten. Maar dat kan ze niet. Michael en Tirza worden verliefd op elkaar, waarbij Tirza haar beroep voor hem verzwijgt. Loopt dit goed af? En kan Tirza Michael wel vertrouwen?

Romantisch misdaadverhaal

Krista van der Hulst heeft met “Gevaarlijke date” een spannende roman neergezet. Het is een goede mix tussen romantische scènes en spanning, waardoor de lezer geprikkeld blijft om verder te lezen.

Hoewel het geen echte thriller is, kan “Gevaarlijke date” gerust onder de misdaadboeken worden geklasseerd. Een van de verhaallijnen is immers de zoektocht naar de verkrachter, waar Tirza beroepshalve mee belast wordt. Dit onderzoek wordt afgewisseld met romantische passages tussen Tirza en Michael. Daarnaast zijn er ook intriges in het familieleven van Tirza, die hun plaats krijgen gedurende het verhaal. Het geheel vormt een leuk en spannend verhaal dat vlotjes leest.

Humor

De plot van “Gevaarlijke date” is goed bedacht. Grotendeels voorspelbaar, maar toch werd ik op het einde nog verrast. Er is veel aandacht besteed aan de conversaties tussen de personages, wat maakt dat je je beter kunt inleven in het verhaal. Alsof je hetgeen je leest ook voor je ogen ziet gebeuren. In combinatie met de korte hoofdstukken zorgt dit voor extra snelheid in het verhaal.

Krista van der Hulst heeft een aangename en luchtige schrijfstijl die volledig bij dit boek past. Ze gebruikt dan ook geen moeilijke woorden of ingewikkelde zinsconstructies. Wel is er is vaak wat humor te merken doorheen het verhaal. Zoals een grappige scène tijdens de sportavond van Tirza en haar beste vriendin. Een verhaal vol spanning dat af en toe ook grappig is. Daar houd ik wel van.

Personages

De personages vind ik vrij goed uitgewerkt, al lijkt mij dit niet de grootste prioriteit in dit verhaal. “Gevaarlijke date” draait vooral rond actie. Toch krijg je van de belangrijkste personages een goed beeld. Vooral van Tirza. Zij is een jonge agente die zich wil bewijzen tegenover haar collega’s, zeker Erik die haar niet zo lijkt te mogen. Je ziet ook haar zelfvertrouwen groeien naar mate ze meer dates heeft gedaan in haar jacht op de verkrachter. Ook hoe haar relatie met Michael zich ontwikkelt wordt duidelijk omschreven.

Lekker genieten

Ik heb “Gevaarlijke date” van Krista van der Hulst met veel plezier gelezen. Het is het perfecte boek om na een drukke dag ’s avonds lekker enkele uurtjes te genieten. Een geslaagde combinatie van spanning en romantiek vind ik, die ook gemakkelijk leest. Geen ingewikkeld plot, wat voor een aangename afwisseling zorgt. Kortom, ik kan het iedereen aanraden die eens een romantisch boek wil lezen maar toch de spanning van een misdaadverhaal niet kan missen.

Waardering: 7/10


Lees “Gevaarlijke date” zelf!


Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.