Jij, ik en de zee – Sandy Taylor

Titel: Jij, ik en de zee
Auteur: Sandy Taylor
Uitgever: Kok
ISBN: 978 90 435 2872 6

“Jij, ik en de zee” beschrijft op een geromantiseerde manier, de wijze waarop twee meisjes, Mary Pickles en Dorothy Perks (Dottie), opgroeien in Brighton. Het is het eerste deel uit de Brighton-Girls trilogie van Sandy Taylor.

Het verhaal wordt vanuit Dottie verteld en is een verhaal over de levenslange vriendschap en de soms moeilijke weg naar het volwassen worden van tww meisjes die elkaars tegenpolen zijn, maar elkaar toch weten te waarderen: “Vanaf onze eerste ontmoeting accepteerden we elkaar al precies zoals we waren.” (p.34).  Vanaf hun achtste jaar zijn ze onafscheidelijk en is Mary de aanjaagster om Dottie spannende dingen te laten doen: “Waarom zou je alleen dingen doen waarvan je de uitkomst zeker  weet?” (p.46).

Al van jongst af aan droomt Mary ervan om naar Parijs te gaan en aan de kunstacademie te gaan studeren, terwijl Dottie niets liever wil dan zich settelen in Brighton. Hoe anders hun leven eruit gaat zien, kom je in de loop van het verhaal pas achter. Zowel Dottie als Mary wordt vlugger volwassen, dan ze lief is.

De karakters van Dottie en Mary zijn goed uitgewerkt. Taylor laat goed zien wat vriendinnen voor elkaar over hebben en voor elkaar doen. Ook de rol die moeders in het leven van hun kinderen spelen is heel goed weergegeven in “Jij, ik en de zee”

Als lezer krijg je heel wat emoties te verwerken van blijheid, boosheid tot verdriet in “Jij, ik en de zee”.

Waardering 8/10


Lees “Jij, ik en de zee” zelf !

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.