Een verrassende stap – Robyn Carr

Titel: Een verrassende stap
Auteur: Robyn Carr
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 978 94 027 1350 3

In “Een verrassende stap” van Robyn Carr leren we de 36-jarige neurochirurg Maggie kennen. Maggie staat op een keerpunt in haar leven. Op professioneel vlak loopt er van alles mis. De praktijk waar ze bij aangesloten is gaat failliet en er hangt een rechtszaak boven haar hoofd. Ze krijgt een miskraam en wordt bovendien ook gedumpt door haar vriendje.

Na een fijne huilbui en wat diepe ademteugen zul je er weer helemaal bovenop zijn”. (p.271)

Op de camping

Op aanraden van haar beste vriendin trekt ze zich even terug en gaat uitrusten bij haar vader, Sully. Hij bezit een camping en ze besluit daar te gaan helpen. Ook hier slaat het noodlot toe: een dag na haar aankomst krijgt Sully een hartaanval en moet met spoed geopereerd worden. Daar gaat de rust waar Maggie zo naar verlangde: “Dit was niet hoe Maggie zich haar vlucht had uit de werkelijkheid had voorgesteld. Ze had gehoopt zich te kunnen ontspannen om alle muizenissen uit haar hoofd kwijt te raken.” (p.71)

Ze zorgt voor haar vader na de operatie en de tijd dat ze op de camping blijft wordt steeds langer. Bovendien leert ze Cal, een campinggast, kennen. In eerste instantie ergert ze zich aan Cal en is ze er van overtuigd dat hij een crimineel is of op zijn minst een verdachte achtergrond heeft. Cal is echter op slag verliefd om Maggie en wil haar voor zich winnen. Beetje bij beetje wint hij het vertrouwen van Maggie.

Verleden en heden

Ze vertellen elkaar over hun verleden en hun toekomstplannen. Cal helpt Sully bovendien op de camping na zijn hartoperatie zodat ze vaak samen zijn. Cal en Maggie maken op de camping allerlei dingen mee; gaande van een verwarde alzheimerpatiënt, kidnappers, naaktlopers en een op hol geslagen stier. Dat maakt dat het boek soms wat ongeloofwaardig over komt omdat er nogal veel dingen gebeuren die niet altijd even realistisch zijn.

Cal blijkt een advocaat te zijn die, net als Maggie, even wil ontsnappen aan het dagelijkse leven. Maggie is erg verbaasd als ze dit hoort. Cal wil haar helpen met de rechtszaak die boven haar hoofd hangt. Een groot stuk van het boek gaat dan ook over de rechtszaak en het verleden van Cal.

Maar eind goed al goed, alles komt op zijn pootjes terecht. Na een ongeval met een campinggast moet Maggie weer ingrijpen als neurochirurg en vind ze haar motivatie terug. Maggie en Cal plannen hun gezamenlijke toekomst. Hiermee komt Robyn Carr met een iets te voorspelbaar einde. Terwijl je het boek aan het lezen bent verwacht je wel dat er op het einde iets zal gebeuren waardoor Maggie en Cal hun beroep terug zullen oppakken. Het blijft natuurlijk ook wel een ontspannende roman.

Ontspanning

Het boek leest vlot weg en is ontspannende lectuur. Maar er gebeurd zo veel op korte tijd dat het soms té veel is. Carr beschrijft ook de details van de verschillende gezinnen van zowel Maggie, Cal als van verschillende andere gezinnen die regelmatig terug komen op de camping. Dit maakt dat er heel veel namen aan bod komen in het boeken het soms moeilijk volgbaar is. Al bij al een fijn boek om te lezen maar zeker niet meer dan dat, geen boek dat nog lang zal blijven hangen of een diepe indruk heeft nagelaten. 

Dit boek is het eerste in een serie van drie. Hoe het verder gaat met Maggie en Cal zal daarin beschreven staan.

Waardering: 6/10


Lees “Een verrassende stap” zelf!

Cover "Een verrassende stap" - Robyn Carr
Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.