Duet met jou- Dani Atkins

Titel: Duet met jou
Auteur: Dani Atkins
Uitgever:De Fontein
ISBN: 978 90 261 4032 7

Na “Versplinterd” (2015) komt Dani Atkins eindelijk met een nieuw boek: “Duet met jou”. Het gebeurt zelden dat een boek mij tranen met tuiten laat huilen. Dat heb ik eigenlijk alleen nog maar gehad met “Voor jou” van Jojo Moyes en met “Een weeffout in onze sterren” van John Green. Nu komt daar dus ook “Duet met jou” bij. Ik waarschuw maar alvast.

“Ik had hem verlaten. En hij had me laten gaan.” (p.245)

In “Duet met jou” volgen we Ally en Charlotte. Het is bijna kerstmis, maar in plaats van thuis bij de kerstboom te zitten, moeten zij onverwacht met spoed naar het ziekenhuis alwaar hun echtgenoten in zorgwekkende toestand zijn opgenomen.

Bij toeval komen Ally en Charlotte elkaar tegen in de familiekamer op de intensive care. De vrouwen zijn geen onbekenden van elkaar: de toenmalige grote liefde van Ally en de huidige echtgenoot van Charlotte, David, is de persoon die hen bindt. Zo’n zeven jaar geleden is door toedoen van Charlotte een einde gekomen aan de relatie van David en Ally. Na de breuk verloren de voormalige geliefden elkaar uit het oog. Maar niet uit het hart… En hoe speciaal David al die jaren voor Ally is geweest, blijkt aan het eind van het verhaal. Het weerzien tussen Charlotte en Ally is verre van hartelijk. Het wordt voor de vrouwen een lange en emotionele nacht waarin het verleden wordt opgerakeld en oud zeer naar boven komt.

Het verhaal wordt afwisselend door Ally en Charlotte verteld en speelt zich af gedurende een avond en een nacht. Ik was bang dat het verhaal daardoor langdradig en saai zou zijn, maar die vrees bleek ongegrond. Het boek begint in het heden waarin je als lezer in het kort kennis maakt met David en Joe, de echtgenoten van Charlotte en Ally. Na deze introductie nemen de vrouwen de vertelling over en blikken zij afwisselend terug naar wat er negen, acht, zeven en vier jaar geleden is gebeurd, tijdens en na hun studietijd. Tussendoor wordt de lezer weer meegenomen naar het heden waar David en Joe vechten voor hun leven.

“Duet met jou” is het tweede boek van Dani Atkins (1958) wat in het Nederlands verschenen is. Vond ik “Versplinterd” al heel bijzonder vanwege de onverwachte plotwending, met “Duet met jou” bewijst Dani Atkins dat zij thuishoort in het rijtje topauteurs zoals Jojo Moyes, Jill Mansell en Sophie Kinsella. Enig minpuntje vond ik de uiteindelijke ontknoping. Die was voor mij niet origineel. Maar behalve dat is “Duet met jou” een aanrader en wist het verhaal telkens weer een gevoelige snaar bij mij te raken.

“En als je dreigt te vallen, als het allemaal te moeilijk wordt, staan wij achter je om je overeind te houden en weer op weg te helpen.” (p.378)

Waardering 8/10


Lees “Duet met jou” zelf!

Dani-Atkins-Duet-met-jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.