Dinsdagvrouwen – Monika Peetz

Titel: Dinsdagvrouwen
Auteur: Monika Peetz
Uitgeverij: Artemis & Co
ISBN: 978 90 472 0289 9

In deze feelgood roman beslissen vijf vriendinnen om een ware pelgrimstocht in Frankrijk te maken, nadat een van hen haar man heeft verloren. Uiteraard zijn de vrouwen geen geitenwollensokken types, en belooft het een wandelvakantie te worden op klikklakkende hakken en met grote overlevingkoffers die meegesleept moeten worden boordevol met crèmes, haarmaskers, kleding en bijpassende pumps. Verwacht alleen geen wijntjes en stokbrood, maar harde bedden in koude kloosters. De dames komen van een koude kermis thuis.

Judith, Kiki, Caroline, Estelle en Eva kennen elkaar al jaren. Op elke eerste dinsdag van de maand is het vaste prik voor hun maandelijkse eetafspraak in het restaurant Le Jardin. Nu Judith weduwe is geworden, besluiten ze om met hun vijven een langere reis te maken en de pelgrimstocht te voltooien die Arne niet heeft kunnen afmaken. Zijn dagboek waarin hij de route heeft beschreven is het uitgangspunt voor hun tripje.

Op hun reis leren de vriendinnen elkaar kennen, want zo’n pelgrimstocht blijkt niet alleen rozengeur en maneschijn te zijn. Blaren, overtollige kilo’s, wanhopige exen, overspelige mannen en onzekerheden over figuur, carrière of relatie. Stuk voor stuk kampen de vriendinnen met hun persoonlijke drama’s. Wanneer ook nog blijkt dat het dagboek van Arne mysterieuze passages bevat, die duiden op een dubbelleven, is het hek van dam. Had Arne iets te verbergen? De dames gaan het tot op het bot uitzoeken.

Lekker guilty pleasure dus! Met “Dinsdagvrouwen” beoogt schrijfster Monika Peetz natuurlijk een vrouwelijke lezersdoelgroep aan te spreken. Het boek is lekker vlot geschreven en leest heerlijk weg. De vrouwelijke kwaaltjes en problemen van alledag zijn herkenbaar. Een tip voor wie zich even wil overgeven aan simpel leesvoer. En wie nog geen genoeg kan krijgen, er is naar aanleiding van het verkoopsucces ook al een deel twee verschenen: “Zeven Dagen Zonder”.

Waardering: 7,5/10


Lees “Dinsdagvrouwen” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *