Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

Titel: Die zomer in Italië
Auteur: Sue Moorcroft
Uitgeverij:Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9 7890 4521 643 0

“Die zomer in Italië”  gaat over het verwerken van emoties, waarbij je de steun van vrienden goed kan gebruiken.

Vriendschap

Sofia maakt op haar vaders sterfbed de belofte om naar zijn geboorteplaats Montelibertà in Umbrië te gaan. Zodra hun huis verkocht is vertrekt ze en gaat als serveerster werken in een hotel in Montelibertà. Ze sluit vriendschap met Amy, een andere serveerster in het hotel. Amy is pas achttien, niet erg wereldwijs en leunt meteen op Sofia. Die begint zich een beetje over haar te ontfermen en maakt zich zorgen om haar. Dit komt, doordat Davide de zoon van eigenaresse Bernedetta wel heel veel belangstelling voor Amy aan de dag legt. Als Davide tijdens het werk ongewenste intimiteiten pleegt, weet Sofia haar met hulp van een gast Levi Gunn te helpen. Dit schept meteen al een band tussen Sofia en Levi.

Gevoelens

Als Sofia de omgeving gaat verkennen bezoekt ze het graf van haar grootouders en hoort van de begraafplaatsbeheerder, dat haar Oom Gianni contact op wil nemen. Dit is best spannend voor haar, daar haar vader al jaren geen contact meer met hem had. Wat kan ze verwachten?
Na verloop van tijd ontwikkeld er zich een hechte vriendschap tussen Sofia, Levi en Amy. Regelmatig drinken ze samen wat op het terras en gaat Sofia gevoelens voor Levi krijgen. Maar wil ze dit eigenlijk wel? “Onwillekeurig voelde ze zich aangetrokken tot die knappe motorrijder die Italiaanse landschappen schilderde, ook al bleef ze haar twijfels houden omdat hij teveel belangstelling voor Amy leek te hebben.” (p.82)

Geheimen

Amy begint steeds meer heimwee te krijgen en weet uiteindelijk Sofia de reden van haar komst naar Montelibertà te vertellen. Ze is van huis weggelopen, omdat haar vader niet haar biologische vader blijkt te zijn. Ze voelt zich verraden door haar moeder: “Ik ben ergens achter gekomen. Iets wat mijn moeder wist en waar ze nooit iets over gezegd heeft. Sterker nog, ze heeft erover gelogen.” (p.64). Maar, het blijkt dat Amy niet de enige met geheimen is! Levi verteld Sofia zijn levensverhaal en de reden van zijn komst naar Montelibertà. Dit is voor Sofia des te meer een reden om Amy bij te blijven staan.

“Die zomer in Italie” neemt je mee naar de bergen van Italië en zijn vergezichten: “De bergtoppen in de verte waren net reuzen met een lila hoedje en een mantel van groene bossen.”(p.45).  Het is een verhaal over familie, vertrouwen, liefde, ongewenste intimiteiten, vergeving en beloftes waarmaken.

Met haar beschrijvende stijl weet Sue Moorcroft je te boeien en kun je “Die zomer in Italië” haast niet wegleggen.  Een echte feelgoodroman, die vlot leest!  De manier waarop de karakters van de hoofdpersonen is weergegeven is zeer realistisch. Sofia is doortastend, zelfverzekerd en rustig. Amy is onzeker, temperamentvol en niet wereldwijs. Levi is volhardend, aftastend, maar onzeker tegelijk. Ik heb de sfeer een beetje in Montelibertà geproefd en zou er zo wel heen willen!

Waardering: 8/10


Lees: “Die zomer in Italië” zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.