De wintercollectie – verhalen van verschillende auteurs

Titel: De wintercollectie
Auteur: Geert van der Kolk, Henk Spaan, Thomas Verbogt e.a.
Uitgever:
Nieuw Amsterdam Uitgevers
ISBN: 978-90-468-0463-6

De wintercollectie is een klein aangenaam boekje voor koude dagen, als het buiten weer eindeloos regent (of wellicht sneeuwt) en men zich alleen binnen bij de kachel met een warme chocolademelk op zijn gemak voelt.

Dit boekje bevat in totaal 10 korte verhalen van “Nieuw Amsterdam-auteurs”. De meeste verhalen zijn al eerder ergens verschenen of zijn korte stukjes uit een boek van een auteur. Dit is dan ook de reden dat het lijkt, alsof een verhaal geen begin en geen echt eind heeft. Maar elk stukje heeft wel een bepaalde boodschap en je weet het niet van tevoren, maar enkele uitspraken en gebeurtenissen uit het boekje duiken ineens weer op in je hoofd en je denkt erover na en vergelijkt het met je alledaagse bezigheden.

Ook blijf je erover nadenken, hoe de verhalen verder gaan en je begint er ineens zelf een boek te schrijven in je hoofd. Ja, de fantasie wordt wel geprikkeld in het boek, maar sommige dingen zijn dan ook weer zo raar dat je er alleen je hoofd over kunt schudden. Het boek is leuk, maar niet boeiend. Het is gezellig om te lezen, maar niet spannend en interessant. In sommige verhalen vindt je jezelf terug en andere verhalen zijn alleen vreemd.

Voor koude winterdagen, als je niets beters te doen hebt, dan zet uit verveling niet de TV aan, maar pak liever dit boekje op – het zou je nog weleens een verrassing kunnen bezorgen.


De Wintercollectie zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.