De Mariachi meiden – Alisa Valdes-Rodriguez

Titel: De Mariachi meiden
Auteur: Alisa Valdes-Rodriguez
Uitgeverij: De Bezige Bij
ISBN: 9789022541173

“De Mariachi meiden” is een zomers boek. Net als het eerdere boek van Alisa Valdes-Rodriguez, De Dirty Girls Social Club, zijn de hoofdpersonages vrouwen die iets in hun mars hebben en een Latijns-Amerikaanse achtergrond hebben. Dit keer zijn het geen vrouwen die elkaar al langer kennen maar ontmoeten de vrouwen elkaar voor het eerst door een samenloop van omstandigheden. De gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van de entertainment-industrie in Los Angeles.


Alexis is een onafhankelijke jonge vrouw uit het zuiden van Amerika die Republikeins stemt. Ze werkt als manager voor een typische norteno-band waarvan ze het idee heeft dat ze die niet helemaal in de hand heeft. Desondanks is ze succesvol in wat ze doet.
Marcella is een zeer aantrekkelijke, wulpse afgeschreven soap-actrice die maar al te graag een serieuze comeback zou willen maken. Onder haar adembenemende schoonheid schuilt echter wel een scherpe, ontwikkelde geest. Ze vraagt zich alleen af of iemand zich daarvoor interesseert. Men lijkt alleen in haar lichaam geïnteresseerd. Behalve haar broer lijkt ze weinig steun van haar familie te krijgen.
Olivia is een jonge huisvrouw met een kind die geteisterd wordt door haar herinneringen aan de verschrikkingen in El Salvador. Ze heeft het gevoel dat ze iets moet doen met haar trauma om zichzelf te genezen en zet het op papier.

Langzaam maar zeker ontvouwt het boek de relatie tussen deze drie-eenheid Alexis, Marcella en Olivia. Het zijn drie heel verschillende types die zo op het eerste gezicht niets gemeenschappelijks met elkaar delen. Toch zullen ze later een belangrijke rol in elkaars leven spelen. Het script van Olivia speelt daar een cruciale rol in. Dat vormt de katalysator voor de rest van de ontwikkelingen en brengt daarmee dromen van alle drie de dames in vervulling.

Op liefdesvlak stelt de schrijfster ook niet teleur. Zoals in haar De Dirty Girls Social Club de liefde ook een belangrijke rol speelt, zo speelt dat ook in dit boek. De schrijfster gaat in dit boek zelfs een stapje verder, getuige een expliciet beschreven scène.
Het is een makkelijk leesbaar boek dat ideaal voor op vakantie is. Geen complexe plots, geen ingewikkelde dialogen of filosofische verhandelingen maar entertainment op en top. Hier volgt nog wel een tip: lees haar boeken niet achter elkaar maar wissel ze af met andere boeken.


“De Mariachi Meiden” zelf lezen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.