Daten met God – Pieter Moon

Titel: Daten met God
Auteur: Pieter Maan
Uitgeverij: Novapres Tryout
ISBN:978 90 631 8606 7

Pieter Maan, de schrijver van “Daten met God” heeft zich ooit aangemeld bij een Christelijke datingsite, zonder het gewenste resultaat.. Uit frustratie meldde hij zich vervolgens aan bij een algemeen/gesculariseerd datingbureau. Daar ontmoette hij een vrouw die niet zijn Christelijke geloof deelde.

Dit voorval vormt de inspiratie voor “Daten met God”, waarin Maan het verhaal vertelt vanuit dagboekperspectief de belevenissen van Stefanie, een niet-gelovige meid van in de twintig. Via een datingsite ontmoet ze Hans, die het Christelijk geloof aanhangt.

Uiteraard zorgt dit voor de nodige discussies en diepgaande gesprekken, waarin Stefanie zich in zijn wereld verdiept.

Aangezien ik zelf vroeger met een christelijk meisje heb gedate, las ik dit met grote interesse en de nodige keren met een glimlach van herkenning.

De twee komen natuurlijk op een punt van crisis in hun relatie, maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

En daar zit voor mij ook het minpunt. Het happy end dat Moon schetst maakt dat het boek voor mij als niet-Christen aanvoelt als een poging tot bekeren. Een handige poging, want alle bezwaren en tegenwerpingen die je kunt hebben komen in het boek wel aan bod, maar de essentie van het verhaal blijft toch eigenlijk dat je alleen gelukkig kan worden wanneer je Jezus in je hart hebt gesloten.

Waardering: 6/10


Lees “Daten met God” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *