Dagvlinder – Twan Linders

Titel: Dagvlinder
Auteur: Twan Linders
Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek
ISBN: 978 94 6129 015 1

Twan Linders kennen we van “This is Australia” waarin hij het verhaal van zijn Australië-reis vertelt. Nu is dat iets dat zo een beetje elke backpacker wel eens wil doen, maar hij deed het ook echt en schreef op een wat hoger niveau dan het gemiddelde reisdagboek.

Met zijn debuut heeft Linders de smaak gekregen en is hij direct doorgegaan met het schrijven van “Dagvlinder” . De eerste indruk is dat hij alle dingen waar hij zelf dol op is in het boek heeft gestopt: Australië, Thailand, sex en muziek. Vooral de muziek valt op, want het boek staat vol van citaten en verwijzingen naar songteksten.

In de woorden van de auteur: “Dagvlinder” is een roman over twee vrijgezelle vrienden van midden dertig. De ene een melancholische dromer met een passie voor muziek, de ander een gladde, rokkenjagende autoverkoper met het egocentrisme van een columnist. Dan verschijnt er een vrouw ten tonele, een bekende uit het verleden, en is niets meer zoals het was…

Inderdaad laat het verhaal zich in die drie regels prima samenvatten. Er gebeurt het een en ander, maar toch is het allemaal net even te licht (zo licht als een dagvlinder) om een boek mee te vullen. Dit komt mede doordat de auteur af en toe een “hint” laat vallen van wat er misschien zou kunnen gebeuren. Die hints zijn echter zo overduidelijk dat hetgeen gebeurt niet verrassend, maar voorspelbaar is. En dat is erg jammer.


Lees “Dagvlinder” zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.