Daddy Cool – Lisa Mainwaring

Titel: Daddy Cool
Auteur: Lisa Mainwaring
Uitgeverij: Areopagus
ISBN: 9 789085 642466

Zoe en Dan hebben het helemaal voor elkaar in “Daddy Cool”. De Ware hebben zij al gevonden in elkaar, Zoe heeft een carrière als advocate en ze hebben een schattige tweeling van elf maanden. Maar natuurlijk komen er barstjes in dit gelukkige gezinnetje. Dat begint wanneer Zoe de oppas van de tweeling ontslaat en er iemand voor de kinderen moet zorgen. Er wordt besloten dat Dan huisvader zal worden en voor de kinderen zal zorgen. Na een moeizaam begin heeft Dan het uiteindelijk prima voor elkaar en een journaliste wijdt zelfs een artikel aan het fenomeen van de vader die thuisblijft voor de tweeling.

Eind goed, al goed, zou je denken, maar niets is minder waar. De journaliste lijkt wel interesse in Dan te hebben en ze biedt hem bioscoopkaartjes aan en neemt hem mee naar exclusieve feestjes. Hij gaat steeds meer uit, tot Zoe’s ergernis. Ook het romantische weekendje Parijs dat Dan Zoe voor haar verjaardag geeft, kan daar niets aan veranderen. Zoe knijpt er een week tussenuit met haar zus en samen met de tweeling gaat ze op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ze hoopt daarna weer met een schone lei te kunnen starten met Dan, maar dat is vergeefse hoop. De ruzies lopen zo hoog op dat Dan zelfs vertrekt.

“Daddy Cool” is een boek waar een chicklitliefhebster zeker van zal genieten. Zelf vond ik het een verfrissend onderwerp, doordat het een keer iets anders is dan een single vrouw die een vriend zoekt. Zoe en Dan zijn niet getrouwd en hun relatieproblemen worden niet veroorzaakt doordat een van hen vreemdgaat.

Het boek is goed geschreven, leest vlot en houdt je zeker wel een paar uurtjes bezig. Wat ik echter jammer vond, is het einde. Vanaf het begin was het al duidelijk dat twee vrienden van Dan en Zoe, Kate en Johnny, zich tot elkaar aangetrokken voelen. Het zal dan ook voor niemand als een verrassing komen, dat de twee elkaar uiteindelijk vinden.

Het einde van het boek vond ik ook nogal magertjes. Na een mislukte verzoeningingspoging komen Zoe en Dan tóch weer bij elkaar terug. Dit einde zou nog enigszins te verdragen zijn, als het boek niet werd afgesloten met de mededeling dat Zoe weer zwanger is. Dit ontlokte mij de uitroep: “daar gaan we weer.”

Ondanks dit einde is Daddy Cool zeker geen slecht boek. Het is een verfrissend verhaal en de schrijfstijl van Mainwaring spreekt mij aan. Verwacht geen literair hoogstandje, maar een saaie winteravond overleef je met dit boek wel.

Waardering: 6/10


Lees “Daddy Cool” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *