S1ngle, swipe – Hanco Kolk en Peter de Wit

Titel: S1ngle, swipe
Auteur: Hanco Kolk en Peter de Wit
Uitgever: De Harmonie
ISBN: 978 94 633 6048 7

Sinds een paar maanden ben ik niet meer single. En ik ben ook nog eens een man. Niet echt de doelgroep van “S1ngle, swipe”, vermoed ik. Maar ik ken deze strips de krant (?) en vind het altijd een aangename onderbreking van de dag.

In “S1ngle, swipe” komt Fatima via Tinder in contact met statisticus Dirk. Hij is oersaai, want hij doet alles aan de hand van excelsheets en cirkeldiagrammen. Emoties zijn niet relevant, het draait om feiten. Al snel betoogt hij dat het feitelijk een goed idee is om samen te gaan wonen. Dat hij op de proppen komt met een walk-in closet helpt Fatima over de streep. En dan blijkt hij zijn analytische geest ook op het minnespel te hebben losgelaten, waardoor hij precies weet op welke knopjes hij moet drukken.

Maar dan blijkt dat relaties op basis van algoritmes en data niet kunnen werken. Dirk verwerkt deze nieuwe informatie en beëindigd de relatie. Fatima blijft met een gebroken hart achter. Haar vriendinnen zweren wraak. Stella weet hoe.

“S1ngle, swipe” heeft weinig om het lijf. Met een uurtje of anderhalf (ruim genomen) ben je er wel doorheen. Maar oh, wat is het lekker om eens zo iets luchtigs tot je te nemen. De humor is precies zoals je die verwacht van een strip die in de krant komt, steeds één strookje van maximaal 3 plaatjes waarin een grap wordt uitgewerkt. Drie van zulke grappen per pagina. Daarmee is de grapdichtheid van dit boekwerk bijzonder hoog.

Natuurlijk zitten er ook mindere grappen tussen, maar opvallend genoeg kan bijna elke grap wel een glimlach bij me tevoorschijn toveren.

“S1ngle, swipe” is luchtig en vermakelijk. Het is heerlijk om te lezen. Singles zullen zich in de personages kunnen herkennen. Ikzelf prijs mezelf gelukkig dat ik het dating-wereldje achter me heb kunnen laten.

Waardering: 7,5/10


Lees “S1ngle, swipe” zelf!


Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.