Onder de Italiaanse Zon – Santa Montefiore

Titel: Onder de Italiaanse zon
Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7467 6

Gracie is achtenzestig en weduwe. Ze is niet zo avontuurlijk. Eigenlijk komt ze het dorp amper uit. Haar enige sociale bezigheid is het lokale boekenclubje, waar ze zo een beetje alles regelt en doet. Wanneer ze bij de kapper een advertentie ziet voor een kookcursus in Toscane besluit ze ter plekke om die reis te gaan maken. Iedereen in het dorp is verbaasd: Gracie zelf ook een beetje. De alpha-female van het clubje ziet tot haar schok het enige lid dat de handen uit de mouwen steekt vertrekken in een periode dat ze nodig is in de tuin. En haar familie schrikt ook. Gracies’ dochter en kleindochter besluiten mee te gaan op reis. Dat is extra bijzonder, aangezien het contact met hen verwaterd is.

Wat niemand echter weet, is dat hun zorg dat Gracie eenzaam zou zijn onterecht is. Gracie heeft namelijk een specifiek doel met haar reis. Ze komt in Italië helemaal tot bloei. Wat blijkt? Gracie was niet altijd een grijze muis, maar ze heeft hier een geschiedenis.

De drie vrouwen leren elkaar en de liefde weer beter te waarderen en komen in de kookweek weer veel dichter bij elkaar.

Sante Montefiore is niet het soort schrijver waar ik bij voorbaat van begon te juichen. Toscane, drie vrouwen, de ingrediënten voor een zoetsappige romance, die net even té is, zijn aanwezig. Montefiore blijkt echter net zo in staat om de verhaalingrediënten te doseren als Mamma Bernadetta de kruiden.

Montefiore speelt met het verhaalperspectief. Het ene moment zijn we in de kook-cursus van nu, het andere moment hangen we samen met kleindochter Anastasia aan de lippen van Gracie om haar verhaal te horen. Een verhaal, inderdaad, over de Ware Liefde.

Tot mijn verbazing wordt “Onder de Italiaanse zon” nergens zoetsappig of boeketterig. Daardoor blijf ik lezen en ontdek ik dat deze roman niet alleen over voortdurende liefde gaat, maar dat er ook een vleugje misdaadthriler in zit.

“Onder de Italiaanse Zon” voegt ingrediënten samen in combinaties die je niet zelf zou bedenken. En dat leidt tot een bijzonder smakelijk gerecht.

Waardering: 7,5/10


Lees “Onder de Italiaanse Zon” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.