Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

Titel: Ik weet niet of ik van je houd
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN: 978 94 016 0926 5

Soms leiden vergissingen tot mooie dingen. Zo vond ik in de brievenbus het boek “Ik weet niet of ik van je houd” van Christina Lauren in de brievenbus. Geadresseerd aan Ada. Maar ja, die woont elders. En toen ik las waar dit boek over ging, was ik niet meteen verkocht. Een liefdesroman, geschreven voor dames, met een duidelijk vrouwelijke doelgroep. Niks voor mij. Omdat je wat over moet hebben voor je favoriete boekenblog, ben ik toch maar beginnen met lezen.

Vastgelopen

Ik maakte kennis met Holland (de voornaam van de hoofdpersoon). Ze heeft ooit Creative Writing gestudeerd, maar haar debuut wil maar niet komen. Ze zit vast, zo voelt het. Ze werkt in het theater van haar oom en diens vriend, in een functie die voor haar is verzonnen. Ze woont in het appartement dat haar oom voor haar betaalt. Ze leeft een sleur, terwijl ze zich afvraagt of het ooit nog wat zal worden met haar.

Hoewel ze vlakbij haar werk woont, stapt ze elke dag in de metro. Zogenaamd om koffie voor haar oom en zichzelf te halen bij de beste barista in New York. Maar stiekem is het haar te doen om die gitarist die in de metro een beetje op zijn gitaar zit te pingelen. Zijn muziek is geweldig, maar ook de man vindt ze woest aantrekkelijk. Althans, de man zoals ze hem bij elkaar fantaseert, want ze spreekt hem nooit aan.

Tot de dag van het incident, waarbij ze op het spoor terecht komt. Ze wordt afgevoerd en komt in het ziekenhuis bij. Hij moet gezien hebben wat er gebeurd is. Dus wil ze hem aanspreken.

Als er dan toevallig ook een rol vrijkomt in het theater, regelt ze een auditie voor de muzikant, van wie ze inmiddels weet dat hij Calvin heet en Iers is. En inderdaad, Calvin blaast iedereen van het podium. Een probleem: hij verblijft al vier jaar illegaal in de VS. De oplossing: ze moeten gaan trouwen.

Is dit een vergissing? Maakt hij misbruik van haar? Zijn haar gevoelens voor hem eigenlijk wel echt, of is de echte Calvin helemaal niet de man van haar dromen? Kan dit uitgroeien tot een echte relatie, of vindt Calvin Nathalie stiekem toch leuker?

Teiltje nodig?

Een echte liefdesroman dus, met alle perikelen die je zou verwachten. Ik werd al een beetje wee (niet op de goede manier) toen ik de inleiding las. Ik had nog net geen teiltje nodig.

Maar al in hoofdstuk twee kwam ik daarop terug. Al die vooroordelen die ik had zodra ik het omslag zag. Christina Lauren (stiekem twee dames, die hun voornamen combineren tot hun pseudoniem) schrijven op gevoelige manier.

Hun Holland is een authentieke, echte vrouw, die worstelt met alle dilemma’s die zo herkenbaar zijn. Ze worstelt met het volwassen worden, in de zin dat ze doorkrijgt dat alle idealen en dromen van vroeger misschien wel eens niet zouden kunnen uitkomen. Of toch wel, als ze maar eens uit haar schulp komt.

Ook de liefdes-gerelateerde twijfels zijn erg herkenbaar. Wat mij echt heeft verbaasd is dat die twijfels er nergens té dik bovenop liggen. Dat is knap, aangezien ze zo’n beetje de ruggengraat (en nog meer) van dit verhaal vormen.

Christina Hobbs en Lauren Billings hebben me laten kennismaken met een heel nieuw genre. Bij Xander Uitgevers mogen ze dit soort vergissingen vaker maken.

Waardering: 8,5/10


Lees “Ik weet niet of ik van je houd” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.