Het geheim van Montmartre – Donatella Rizzati

Titel: Het geheim van Montmartre
Auteur: Donatella Rizzati
Uitgever: Uitgeverij Xander
ISBN: 978 94 016 0552 6

Het geheim van Montmartre’ is de debuutroman van Donatella Rizzati. Volgens de kaft moet dit boek geschikt zijn voor fans van Santa Monteforie. Of dat klopt weet deze recensente niet, maar ze weet wel dat dit boek geschikt is voor mensen die houden van winkels als De Tuinen.

Hoofdpersonage Viola is namelijk natuurgenezer en zodoende van allerlei natuurlijke en ietwat zweverige markten thuis. Viola maakt allerlei crèmepjes, geneesmiddeltjes, tonics en theeën zelf. Rizzati heeft daar waarschijnlijk ook haar eigen passie in terug laten komen: al Viola’s recepten staan uitgeschreven in het boek.

Net als in Carol Drinkwaters De vergeten zomer” is ook in dit boek Frankrijk het decor voor het helingsproces van een weduwe. Viola is namelijk vanuit Rome teruggekeerd naar haar studiestad Parijs om daar het het overlijden van haar man Michel te verwerken. Aldaar bezoekt ze de natuurwinkel die ooit haar interesse in natuurgenezingswijzen wekte en waarin ze later is gaan werken. De winkel staat er financieel niet al te best voor maar Viola wil haar natuurgenezer-schap inzetten voor het behoud van de winkel.

In eerste instantie is dat een welkome afleiding die haar iets geeft om uit bed voor te komen. Maar naarmate de tijd vordert begint Viola zich weer te hechten aan plaatsen, mensen en zichzelf. Tel daarbij een familiegeheim, een nieuwe lover en een inspirerend Parijs bij op en je hebt ‘Het geheim van Montmartre’.

Rizzati heeft met ‘Het geheim van Montmartre’ een – soms iets te- vlot geschreven en mierzoet debuut gemaakt. Hartstikke leuk dus, als je van Santa Monteforie, natuurwinkels en mierzoet houdt.

Waardering: 7/10


Lees “Het geheim van Montmartre” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.