Het lot van de jager – Wilbur Smith

Titel: Het lot van de jager
Auteur: Wilbur Smith
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN 978-90-225-5215-5

In de nieuwste roman van Wilbur Smith, genaamd “Het lot van de jager” volgen we Leon Courtney. Leon is luitenant in het Britse leger, gestationeerd in Afrika, vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Nadat hij de leiding had over een militaire operatie die de mist in ging, raakt zijn militaire carriére in het slop. Hij besluit het leger te verlaten en als jager safari’s voor rijke Europeanen te gaan organiseren. Het probleem is echter dat hij hierin geen ervaring heeft.

Gelukkig kan zijn oom, een hoge militair, hem helpen. Er is echter één voorwaarde: tijdens de safaries moet Courtney zijn ogen en oren de kost geven en alles rapporteren dat de Duitsers in de aangrenzende kolonie uitvoeren. Leon stemt toe, en de safari’s beginnen: met succes. De rijke klanten stromen toe, en de hoge militair zorgt dat de meest interessante opdrachten aangenomen worden, vooral van hooggeplaatste Duitsers. Dan komt graaf Otto naar Afrika, met zijn oogverblindend mooie maitresse, Eva. Leon wordt op slag verliefd.

Wilbur Smith vertelt een verhaal, waarvan ik in het begin het gevoel had dat het nogal voorspelbaar was. Hierdoor was ik in eerste instantie niet heel erg enthousiast. Vooral de manier waarop de krijgsraad waarvoor Leon op gegeven moment moet verschijnen verloopt is zo cliché, dat ik het boek bijna terzijde had gelegd. Maar net op het moment dat ik dacht het nu allemaal wel te weten, tovert de schrijver een paar leuke verrassingen uit de hoge hoed.

De beschrijvingen van de safari en de jachten zijn uiterst gedetailleerd. Het boek combineert beschrijvingen van koninklijke landschappen met een klein stukje geschiedenis, liefde, de tradities van de Masaï en een vleugje mystiek wanneer Loesima Mama haar toekomstvoorspellingen geeft.

Alles bij elkaar is “Het Lot van de Jager” een perfect boek voor de zomer: lekker dik en voldoende gevarieerd om je pagina voor pagina te laten doorlezen.


“Het Lot van de Jager” zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.