De Test – Joelle Charbonneau

Titel: De test
Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
ISBN: 978 90 452 0445 1

In “De Test” gaat het over de jonge, ambitieuze Cia Vale die tot haar vreugde een van de uitverkorenen is om deel te nemen aan De test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land.

Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar de test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vragen ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers.

Cia komt al snel tot de ontdekking dat ze op zichzelf aangewezen is, maar door haar intuïtie te volgen en intelligentie en durf te tonen komt ze steeds een testronde verder terwijl haar medekandidaten stuk voor stuk het toneel moeten verlaten, levend of dood…

Heeft Cia het in zich om ook de allerlaatste horde te nemen? Kan ze overleven in het speelveld van de vierde ronde: het verwoeste en vervuilde land dat ooit Amerika was en lukt het haar om op tijd de hoofdstad te bereiken? En kan ze de mensen die ze de mensen die het dichts bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

De test is het eerste boek in een trilogie geschreven door Joelle Charbonneau. Charbonneau begon verhalen te vertellen als operazangeres, tegenwoordig schrijft ze boeken. Ze woont in de buurt van Chicago met haar man en zoon en als ze niet schrijft, werkt ze als toneel- en stemcoach.

Het verhaal lijkt in grote lijnen op The Hunger Games, maar verschilt toch ook heel wat. Het leest heel vlot, en je raakt echt betrokken in de avonturen die Cia en anderen van haar kolonie meemaken om te slagen in de Test. Wat is echt, wat niet? Wie liegt er? Wie is er eerlijk? Wat gebeurt er als je iets doet dat niet geaccepteerd wordt door de testcommissie?
Dit boek zal zeker iedereen aanspreken, zowel jongeren als iets oudere lezers. En ik zit al in afwachting klaar voor deel 2 🙂

Waardering: 8/10


Lees “De Test” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.