Amla – Sterre Carron

Titel: Amla
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgeverij
ISBN: 978 94 929 3423 9

De ergste nachtmerrie van moeders

Het gezin van Norah en Alessio bestaat uit drie kinderen. Jeppe is de zoon van Alessio, Billie is de dochter van Norah en samen hebben ze nog een zoontje Abe. Tussen Jeppe en Norah botert het niet, ze hebben vaak ruzie. Alessio wil dit echter niet geloven wat weer zorgt voor strubbelingen tussen Norah en Alessio.

Op een dag is Norah alleen thuis, ze zit in bad en denkt iets te horen. Wanneer ze uit bad komt ontdekt ze in de douche een bebloed mes, er staan voetstappen op de trap, maar in de kamer van Abe wacht de grootste ontdekking. Het kind ligt met zijn hoofd aan het voeteneinde, over hem ligt een dekbed met een doodshoofd, aan zijn tutje hangt een chrysant en op zijn bedje zit een briefje geprikt met daarop de tekst “jij bestaat niet”. Norah is door het dolle heen. Ze laat camera’s installeren en denkt dat haar stiefzoon Jeppe er iets mee te maken heeft.

Wanneer Norah wat van de schrik bekomen is durft ze Abe te vertrouwen aan de vaste oppas, en vriendin, Bea. Wanneer zij echter komt oppassen slaat het noodlot opnieuw toe. Het tweetal wordt overvallen, op het moment dat Norah thuiskomt wordt ook zij mishandeld. Het onderzoek door het team van Rani kan beginnen. Er duiken verschillende personages op die uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden blijken te zijn, er vallen doden, er worden mensen mishandeld,…

Wie spreekt de waarheid? Wie kan er nog vertrouwd worden? Heeft Norah gelijk dat ze haar stiefzoon zo wantrouwt? Is Alessio wel zuiver op de graat?

Moderne thema’s

Sterre Carron raakt heel mooi actuele thema’s aan in het boek. Te beginnen met het nieuw samengesteld gezin van Norah, niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dat het daarbij niet altijd goed loopt is ook zeker realiteit. Het boek is opnieuw een page-turner zoals ik van Carron gewend ben. Ze slaagt er in je op het verkeerde been te zetten, en mensen te verdenken die er uiteindelijk toch niets mee te maken hebben. Het einde kwam voor mij zeer onverwacht, dat maakt het dus een goede thriller voor mij.

Doorlopende verhaallijn, maar zelfstandig leesbaar

Tijdens het lezen van het boek wordt er ook voldoende aandacht geschonken aan het privé-leven van Rani Diaz, het hoofdpersonage in al haar verschillende thrillers. Het is leuk om te volgen hoe haar leven zich verder ontwikkelt. Ook privé-gebeurtenissen van haar collega’s komen aan bod. Sterre slaagt er in haar boek goed leesbaar te schrijven, je wil gewoon weten waar er nu weer een lijk zal opduiken, of wie er nu weer verdacht wordt.

Ik heb alle voorgaande thrillers van de Rani Diaz reeks ook gelezen. “Amla” is voor mijn gevoel zeker niet de meest gruwelijke in verband met de moorden die er gebeuren, maar is psychologisch wel heel sterk. Het laat je nadenken over de vraag waartoe sommige mensen in staat zijn.

Waardering: 7/10


Lees “Amla” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.