Vijandig gebied – Chris Ryan

Titel: Vijandig gebied
Auteur: Chris Ryan
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8223 7

Lekker actueel, zoals altijd bij Chris Ryan. In “Vijandig gebied” krijgen de SAS-ers van Chris Ryan te maken met Syrische bootvluchtelingen, ISIS (Daesh) en een geplande terreuraanslag. Bekende ingrediënten, waarvan je zou verwachten dat ze tot een bekende maaltijd leiden. Maar nee, ergens in de keuken doet Ryan iets anders. En dat leidt tot verrassend leesvoer.

Want zeg nou zelf: wanneer er op volle zee een paar terroristen worden aangehouden verwacht je al een beetje dat ze ge-waterboard worden. En als ze dan alles over de voorgenomen aanslag bekennen, ligt het vervolg voor de hand.

Tegelijkertijd probeert een vijftienjarige die voor Daesh werkte Engeland binnen te komen, terwijl er binnen de SAS-eenheid van Danny Black wat frictie is ontstaan.

De uitkomst is voorspelbaar. Alleen heeft Ryan andere ideeën bij dit boek, waardoor je voor de nodige verrassingen komt te staan. En dat….dat is leuk.

Kritischer ben ik over het slot van dit boek. Het is me niet helemaal duidelijk of dit nu bedoeld is als cliffhanger of niet. Want als cliffhanger heeft het net niet genoeg onzekerheid. De uitkomst lijkt duidelijk. Of is het gewoon als afsluiter bedoeld, zo van “vul zelf maar in hoe dit eindigt”? Gezien de rest van het boek zou het goed mogelijk zijn dat Ryan dit in een volgend boek weer terug laat komen. En dat we daar ontdekken dat tóch weer net anders loopt dan we denken.

Waardering: 7,5/10


Lees “Vijandig gebied” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.