Solo – William Boyd

Titel: Solo
Auteur: William Boyd
Uitgeverij: Atlas
ISBN: 978 90 254 4143 2

Hij is terug: Bond. James Bond.
We schrijven het jaar 1969. Er woedt een burgeroorlog in Zanzarim. James Bond gaat er op geheime missie. Met meer geluk dan wijsheid doorstaat hij de missie en weet zijn opdracht te voltooien. En zoals dat bij James Bond hoort is er een Bond-girl. In de filmindustrie een gewilde rol. Deze dame weet haar mannetje wel te staan. Ze brengt Bond in verwarring. Haar daden komen hem vreemd over. Hierdoor belandt hij in Amerika. James Bond gaat op een eigen missie, zonder dat iemand het weet en zonder autorisatie van zijn meerdere, en weet wat de consequenties ervan kunnen zijn. En zoals nog steeds actueel is in onze tijd, is de CIA daar van de partij. Afrikaanse kindjes, huursoldaten en een dubbelrol. Bond komt het allemaal tegen. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

Uiteraard is de geestelijke vader van Bond – Ian Flemming al lang geleden overleden. Flemming Estate heeft daarom William Boyd gevraagd deze Britse ultra-spion weer tot leven te wekken. En dat doet Boyd met verve. Bond vertrekt op missie met een toilettas vol snufjes van Q. En natuurlijk heeft Bond zelf ook nog een troef her en der.
Bond is springlevend.

William Boyd ziet in de titel ook een James Bond grapje, zo valt te lezen op de Nederlandse James Bond pagina: De twee o’s in Solo kunnen geassocieerd worden met de dubbel 0 uit 007. laten we de grap rond maken:

Waardering  7/10


Lees “Solo” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.