Sniper 5: Zuiver Schot – Jack Coughlin

Titel: Sniper 5, Zuiver Schot
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 0939 5

Inmiddels het vijfde deel in een serie over Kyle Swanson, de beste Sniper die de VS in haar dienst heeft. Het verhaal begint op het kasteel van Kyle’s goede vriend en “adoptievader” Sir Geoffrey Cornwell. Het vredesverdrag waarnaar de wereld al zo lang verlangd (Saudie Arabië en Israël) gaat in rook op wanneer terroristen praktisch het hele kasteel wegvagen.

Zodra hij hiervan hoort, keert Kyle op slag terug uit Afghanistan. Nog net op tijd voorkomt hij een aanslag op de Saudische ambassadeur. Daarmee maakt hij indruk. Dus wanneer er in Saudie Arabië een opstand uitbreekt (geregisseerd door een oude vijand van Kyle) neemt de nieuwe koning zijn hulp graag aan. Daardoor bevindt Swanson zich in het land op het moment dat blijkt dat de Saudi’s vijf kernkoppen bezitten. Zijn missie: haal die nukes weg!Alle elementen voor een enorm spannend verhaal, dus. De aloude spanningen in het Midden-Oosten. De machtsstrijd tussen de religieuze leiders en de Monarchen. Kernwapens. Oh, en een stel Russen en Chinezen.

Maar helaas, deze ingrediënten vormen samen niet het briljante gerecht waar ik op had gehoopt. Het smaakt wat flauw, effen. Ongeïnspireerd. Misschien dat Coughlin na vier eerdere boeken zijn kruit verschoten heeft en geen echte verrassingen meer kan leveren. De acties lopen allemaal nét even té gesmeerd. Elk intuitief idee dat Swanson heeft blijkt correct. Het is alsof alle andere personages er alleen zijn om te laten zien hoe perfect Sniper Swanson is. En dat wordt eigenlijk een beetje saai…

Waardering: 6,5/10


Lees “Sniper 5 – Zuiver schot” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *