Schuilplaats – Barry Eisler

Titel: Schuilplaats
Auteur: Barry Eisler
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 9789022993842

“Schuilplaats” gaat over John Rain, oud-spion en huurmoordenaar. Rain probeert uit “het leventje” te stappen en een respectabel leven op te bouwen. Hij heeft zelfs een relatie weten op te bouwen met Delilah, een aantrekkelijke vrouw, die ook spion is. Ze weet van zijn pogingen om de moordenaar in hem stil te krijgen. Rain heeft het moeilijk. De overstap van kille moordenaar, continue op zijn hoede, naar normaal persoon verloopt moeilijk. Af en toe moet hij gewoon gevaar zoeken, om zijn instincten te onderdrukken. Op dat soort momenten gaat hij wandelen in de meer criminele delen van de stad.

John Rain heeft één vriend in zijn leven: Dox. Helaas weten sommige figuren van deze vriendschap. Dox wordt ontvoerd, en Rain wordt voor het blok gezet: hij kan drie targets omleggen, of Dox laat het leven. Rain kiest voor zijn vriend, en begint met doden, in een poging om tijd te winnen en te achterhalen waar zijn vriend is, en wat er aan de hand is.

Wat begint als een recht-toe-rechtaan verhaal, waarin af en toe iemand het leven redt, ontwikkelt zich gaandeweg naar een spannende thriller. Een interessante thriller ook, omdat aan het eind blijkt dat de “bad guy” motieven voor zijn daden heeft die met enige goede wil nobel genoemd kunnen worden.

Barry Eisler weet met “Schuilplaats” de lezer te vangen. Eenmaal begonnen met lezen, wil je niet meer stoppen. Eisler combineert gedetailleerde gevechtsverslagen met een psycholgische diepgang die je alleen in boeken kunt vinden. Waarom heeft een huurmoordenaar zoveel moeite met doden? Hoe komt hij ineens bij zijn ex-vrouw terecht? En kan hij weerstand bieden aan de neiging om haar nieuwe man in een donker steegje tegen het lijf te lopen?

Spannend, erg spannend. 290 pagina’s dik, en uit in een handomdraai!


“Schuilplaats” zelf lezen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.