Een jaar later – William R. Forstchen

Titel: Een jaar later
Auteur: William R. Forstchen
Uitgever:  Karakter uitgevers
ISBN:  978 90 452 1305 7

Twee jaar nadat de elektromagnetische puls Amerika trof, beginnen de overlevenden in Black Mountain stilaan hun leven terug op te bouwen. Met het materiaal dat ze kunnen vinden en de kennis van oudere inwoners proberen ze om de elektriciteit en radiocommunicatie terug te herstellen.

Op een dag duikt in de nabijgelegen stad Asheville een federale administrateur op, Dale Fredericks. Hij is daar in opdracht van de nieuwe regering, die zich gevestigd heeft in Bluemont. John Matherson krijgt voor het eerst terug hoop dat het herstel van Amerika in zicht is door het vestigen van de nieuwe regering. 

John leert intussen Forrest Burnett kennen, een oud-sergeant die samen met een hele groep anderen in de bergen woont. Wanneer zij worden opgejaagd door Fredericks neemt John het voor hen op en besluit heb te helpen. Op dat moment beseft John wat de regering echt van plan is.

Fredericks stelt John voor een keuze. En zijn beslissing kan wel eens grote en verstrekkende gevolgen hebben voor hemzelf en de hele gemeenschap…

“Een jaar later” is het tweede deel in de EMP-serie van William R. Forstchen. Het boek  gaat verder in op John Matherson en de inwoners in Black Mountain en laat zien hoe ze hun leven opnieuw proberen op te bouwen met de middelen die ze hebben. Het is dan een jaar later na het einde van “Een seconde later”. Twee jaar na de EMP-aanval.

“Een jaar later” is in dezelfde vlotte stijl geschreven als het voorgaande deel. Ook nu weer geeft het een realistische kijk op een wereld die al twee jaar zonder elektriciteit zit. Daarnaast wordt het verschil tussen steden ook mooi weergegeven. Sommige steden zijn intussen volledig verwoest en overgenomen door plunderaars, andere zijn daarentegen terug voorzien van lokaal opgewekte elektriciteit. Gewoon een licht zien branden en muziek horen is een luxe en sensatie voor de mensen. Net als echte koffie kunnen drinken.

Wat spanning betreft  blijf je met “Een jaar later” zeker niet op je honger zitten. Er zijn meerdere momenten vol met actie, maar vooral het einde zorgt dat je op het puntje van je stoel zit. Je ziet het als het ware voor je ogen gebeuren.

Ik heb enorm van dit boek genoten. William R. Forstchen heeft met “Een jaar later” wat mij betreft een sterk tweede deel in de EMP-serie neergezet. Ik kijk nu al uit naar het derde en laatste deel van de serie. Ik ben heel benieuwd of Forstchen er in is geslaagd om deze uitstekende serie even sterk te eindigen als ze is begonnen.

Waardering: 8,5/10


Lees “Een jaar later” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.