Epicentrum – Andy McNab

Titel: Epicentrum
Auteur: Andy McNab
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0117 1

“Epicentrum” is weer een Nick Stone roman zoals we die van Andy McNab gewend zijn. In deze actiethriller begint het verhal in Atjeh, waar Nick Stone doet alsof hij en zijn maten reddingswerkers zijn. Vlak voor een missie belooft hij een maat dat hij, mocht er iets misgaan, voor zijn vrouw Tracy zal zorgen. En zoals dat in dergelijke verhalen gaat; zijn maat verliest het leven. Nick houdt woord. Enkele jaren later is Tracy hertrouwd met een Russische Oligarch. Als Tracy door Somalische piraten wordt ontvoerd, weet deze Rus al snel wie hij voor de reddingsactie in gaat zetten. Nick Stone vertrekt voor zijn meest uitdagende missie ooit.

Zoals bij alle boeken van McNab is ook dit weer een erg toegankelijk actieverhaal, waarbij de detailkennis van de Ex-SAS commando weer sterk bijdraagt aan de geloofwaardigheid. Door de korte hoofdstukken is het een boek dat je makkelijk in een verloren moment ter hand neemt om toch weer een beetje verder te komen. Of, als je tijd zat hebt, in een ruk uit te lezen.

Wat kan er nog meer over “Epicentrum” verteld worden? Het is “meer van hetzelfde”. Vaak geen aanprijzing, maar bij deze schrijver juist precies wat je wilt.

Waardering: 7,5/10


Lees “Epicentrum” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *