De onschuldige – Taylor Stevens

Titel: De onschuldige
Auteur: Taylor Stevens
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7583 3

Taylor Stevens is opgegroeid in een apocalyptische sekte. Ze gebruikt haar ervaring in “De Onschuldige”. Haar hoofdpersoon, Vanessa Michael Munroe, is namelijk ook opgegroeid in een sekte en misbruikt. Daarom is ze ontsnapt, en nu is ze een genadeloze huurling. Haar intelligentie zorgt voor de voorbereiding, haar trauma’s en woede voor de uitvoering.

Logan, haar goede vriend, vraagt haar om hulp. Hij wil dat ze Hannah bevrijdt, een meisje dat acht jaar geleden door de sekte ontvoerd was. Ze neemt de klus aan. Niet voor het geld. Niet vanwege de andere betrokkenen. Maar voor Logan. Ze pakt haar missie op en bereidt hem grondig voor. Maar niet alles verloopt volgens plan. Is er een mol? Of loopt ze in de val?

Het karakter, de gedachten en trauma’s van Munroe zijn gedetailleerd omschreven. Het kan haast niet anders dan dat Stevens op zijn minst enkele autobiografische trauma’s heeft ingebracht, want dit soort dingen verzin je niet. Het verhaal ontplooit zich pagina voor pagina in razend tempo, want je leest sneller en sneller. De ene bladzijde na de andere. En hoewel de verhaallijn geen enorm verrassende plotwendingen bevat ervaar je het toch als een rit in een F1 auto. Een bocht hier, een bocht de andere kant op en dan plankgas op het rechte stuk.

“De onschuldige” is puur leesplezier.

Waardering: 7,5/10


Lees “De onschuldige” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *