Over Lekkerlezen.net

Welkom bij www.lekkerlezen.net

De site www.lekkerlezen.net is een initiatief van een paar enthousiaste lezers die graag een online gemeenschap wilden opzetten. Een gemeenschap waar de liefhebber van boeken en tijdschriften zich thuis kan voelen en over zijn favoriete boek kan lezen en schrijven.

Het kernteam van www.lekkerlezen.net bestaat op dit moment uit drie redacteuren en een webmaster, die hun werk voor de site combineren met een reguliere baan of studie.

De lezer aan het woord: Doe ook mee!

Lezen is leuk. Wij willen de passie voor het boek en tijdschrift graag uitdragen. Recensies en boekbesprekingen zijn hiervoor een belangrijke pijler. Aangezien we van mening zijn dat je alleen een goede recensie kunt schrijven als je een boek ook daadwerkelijk gelezen hebt, kost het schrijven van de artikelen erg veel tijd. Daarom doen we een beroep op onze bezoeker, op jou.

Ben je net met een mooi boek bezig, schrijf dan eens een recensie. Of, ben je bezig met een boek dat een stuk minder is dan je had verwacht, schrijf dan eens een recensie. Voor een recensie verwachten we, behalve titel, auteur, uitgever en ISBN, een goed leesbaar stuk waarin je het onderwerp van het boek bespreekt, de schrijfstijl en leesbaarheid beoordeeld, kort ingaat op het verhaal (zonder de clue te verraden) en waarin je je mening geeft over het boek. Is het een absolute aanrader, of eigenlijk alleen geschikt voor het oud papier? Uiteraard horen we ook graag waarom je dit vindt.

Als lid kun je je artikelen heel eenvoudig inzenden door je artikel per email door te sturen naar redactie(at)lekkerlezen(punt)net. Als je artikel aan de kwaliteitseisen van Lekkerlezen.net voldoet, wordt deze geplaatst (uiteraard onder vermelding van de inzender). Als je wilt, kun je bij het insturen van je eerste artikel ook gelijk vragen om je account te upgraden naar author. Authors kunnen direct een bijdrage plaatsen via een speciale link in het menu aan de linkerzijde van de site.

Kernteam

Nadat je een aantal artikelen hebt ingezonden (welke ook zijn geplaatst) is het mogelijk dat je wordt gevraagd als kernteamlid. Als kernteamlid bieden we je de mogelijkheid om nieuwe (nog te verschijnen) boeken bij ons aan te vragen. Indien we dit boek kunnen krijgen, dan laten we het je direct op je thuisadres bezorgen. Uiteraard mag je het boek, nadat je het gerecenseerd hebt, houden.

De kleine lettertjes

Hoewel www.lekkerlezen.net eigenlijk een hobby is, ontkomen ook wij niet aan het vermelden van een paar kleine lettertjes. Het belangrijkste onderdeel hiervan is ongetwijfeld het copyright/auteursrecht

1. Door inzending van een recensie (of andere tekst) naar www.lekkerlezen.net (verder te noemen: de site), op welke manier dan ook, draagt de inzender het auteursrecht hiervan over aan de site. Dit betekent dat we de tekst van je recensie niet alleen op de site mogen publiceren, maar ook op andere media. Ook kunnen we uit je recensie citeren. Niets raars, dus eigenlijk. De enige beperking die jou dit in je rol van als recensent oplevert is dat je de recensie niet op andere sites mag plaatsen. Je mag eventueel wel op een eigen site de eerste regels van je recensie opnemen, gevolgd door een link naar de pagina op onze site waar de recensie is opgenomen. Dit moeten we doen, in verband met de boete op “duplicate content” die zoekmachines hanteren.

2. Bij inzending van een recensie (of andere tekst) garandeert de inzender dat alle rechten op de ingezonden tekst bij hem liggen. Bij plagiaat is www.lekkerlezen.net niet aansprakelijk voor hieruit voortvloeiende schade.

Contact opnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.