Het Lekkerlezen Team

Leuk, al die recensies, maar wie schrijven ze? Wie zitten er achter deze site? Waar houden ze van en hoe besteden ze de tijd die ze niet met de neus in de boeken doorbrengen?

Naam: Jeroen
Geboortejaar: 1979

Initiatiefnemer van Lekkerlezen.net en dol op boeken. Op een korte onderbreking na (tijdens de middelbare schooltijd, toen lezen ineens “moest” heb ik altijd van boeken gehouden. Boeken bieden je een plek waarin je kunt wegvluchten, ze helpen je aan nieuwe ideeën en ze verrijken je gedachtenwereld. Het lezen is een uit de hand gelopen hobby, waar deze site het meest in het oog springende resultaat is.

Mijn achtergrond heeft weinig literairs (afgezien van een tijd waarin ik de marketing deed voor een uitgeverij van tijdschriften); ik ben een bedrijfskundige en dat is ook het vakgebied waar ik mijn meeste tijd aan besteed.

 


 

LijaNaam: Lija
Geboortejaar: 1985

Wegkruipen in de hoek van de bank en nergens tijd voor hebben, want het enige dat telt is het omslaan van de pagina om sneller te weten wat er met de hoofdpersoon gebeurt. Hier kan ik ontzettend van genieten.

De verhalen nestelen zich in mijn hoofd en komen gevraagd en ongevraagd naar boven. Ik bewonder sterk geschreven zinnen (door eenvoud, gebruikte metaforen of vorm). Daarnaast is een belangrijk criterium voor mij of de schrijver erin slaagt betrokkenheid te creëren en een (nieuwe) kijk op de werkelijkheid overbrengt. Mijn achtergrond is Ruslandkunde, innovatiemanagement en 7+ jaar bloggen over het leven in Europa (op dit moment in Barcelona, zie: Lija in Barcelona )

 

 


Naam: Hilde
Geboortejaar:
1976

Mijn vroege jeugdherinneringen betreffen vaak dagen waarin we met het hele gezin ergens in de huiskamer vertoefde, allen verdiept in een boek. Het gezucht en gesteun van mijn klasgenoten over de verplichte boekenlijsten op de middelbare school snapte ik dan ook niet. En nog steeds niet. Zoveel verschillende verhalen om jezelf en de tijd kwijt te raken. Geweldig entertainment voor weinig geld.

Cicero zei het al jaren geleden. Een huis zonder boeken is als een lichaam zonder ziel. En om ook die ziel te ontplooien beoefen ik yoga en geef hierin les via Yoga Vira (www.yogavira.nl). Niet zo verwonderlijk dus dat je bij mijn recensies boeken over yoga, esoterie en andere wijsheden kan aantreffen.

 


Naam: JP
Geboortejaar: 1983

Ik ben een beetje het zwarte schaap in de “Lekker-Lezen” familie. Ik heb namelijk een enorme voorkeur voor non-fictie boeken (wat ook blijkt uit de lijst van recensies op deze site). Voor mij is een boek vooral een middel om mijn kennis en algemene ontwikkeling te vergroten. Romans zijn leuk, maar je wordt er – vind ik – niet slimmer van. Waar een roman een mooie film op TV is, moet een boek voor mij een goede documentaire zijn.

Verder is het niet zo heel belangrijk wie ik ben. Het gaat tenslotte om de boeken!

 

 

 


 

Naam: Maikel
Geboortejaar: 1978

Ik ben Maikel. Ik werk in een winkel en ‘s avonds nestel ik me graag naast mijn vriendin op de bank met een goed boek. Ik ben vooral dol op spannende verhalen, thrillers en oorlogsboeken. Maar ook fantasy kan ik goed waarderen! The Lord of the Rings (In de Ban van de Ring) van J.R.R. Tolkien heb ik al minstens 10 keer gelezen, zowel in de Nederlandse vertaling als in het Engels.

 

 

 


 

Naam: Ada
Geboortejaar: 1992

Vanaf mijn 5e levensjaar woon ik in Almere, en één van mijn allereerste herinneringen aldaar is hoe ik elke woensdagmiddag met mijn moeder naar de bibliotheek ging om boeken te lenen. Ik nam altijd het maximaal toegestane aantal boeken (6) mee naar huis, en kwam dan op vrijdag of zaterdag beteuterd tot de conclusie dat ik tot de volgende woensdag niks nieuws meer te lezen had. Met die bijna aangeboren liefde voor boeken is het dan ook niet gek dat ik literatuurwetenschap ben gaan studeren. Het mooist daaraan vind ik dat die studie mij verschillende kaders heeft gegeven waaruit ik boeken kan benaderen – iets wat je ongetwijfeld terugziet in mijn recensies!


Naam: JIJ?
Geboortejaar: ????

Zin om toe te treden tot het team?

Lees dan deze pagina eens door!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.