Young Adult Event Enschede – Aankondiging

Wat: Young Adult Event Enschede
Wanneer: 1 juni 2019
Waar: Centrale Openbare Bibliotheek Enschede

Er komt een Young Adult evenement in Enschede! Iets waar ik al zo lang op aan het wachten ben! Al vanaf jongs af aan ga ik naar de bibliotheek in Enschede en dit evenement maakt het plaatje helemaal compleet.

Zoals misschien wel is opgevallen door de boeken die ik recenseer, ben ik ook nog eens dol op Young Adult boeken, dus door deze aankondiging sprong ik een gat in de lucht. Helaas blijk ik op 1 juni al iets anders gepland te hebben… Dit is natuurlijk een flinke domper, maar lang treuren hoefde ik niet. Ik heb contact opgenomen met de bibliotheek en krijg van hen na afloop genoeg informatie en foto’s om voor jullie als nog een leuk verslag te kunnen schrijven! Dit is dan wel de eerste keer dat dit evenement plaats vindt, ik hoop zeker dat het niet de laatste keer is! Er is nog meer goed nieuws, jij kunt je nog aanmelden via deze link. Wees er snel bij, want de eerste 50 aanmeldingen krijgen een gratis goodiebag!

Workshops

Net als bij het International Literature Festival Utrecht waar ik ben geweest, zijn er ook bij dit evenement allemaal auteurs aanwezig om je boeken te signeren. Alle aanwezige auteurs zijn Nederlands, maar dat betekent niet dat zij niet bekend zijn.

Als eerste zal Jennifer Mellink langskomen om een workshop te geven over het schrijven van korte en spannende verhalen. Zij heeft al meerdere thrillers gepubliceerd en heeft daar flink wat bekendheid mee vergaard. Vervolgens is er een workshop manuscripten van blogster That Blonde Woman. Ik ben erg benieuwd wat deze workshop precies gaat inhouden, maar ik vermoed zelf dat ze gaat vertellen wat er belangrijk is aan een manuscript als je het door een uitgever wilt laten uitgeven.

Na een korte pauze vertelt Iris Boter over haar debuutboek “Buiten Bereik“. Ook geeft zij hierbij meteen een workshop boeken schrijven. Veel jonge lezers, waaronder ikzelf, blijven altijd de droom houden om ooit een boek te schrijven. De droom is er, maar hoe maak je deze werkelijkheid? Iris Boter zal daarbij proberen te helpen.

Na een iets langere pauze passeren er nog drie mensen de revue. Als eerste Nerdy Geeky Fanboy over bloggen. Eigenlijk een beetje wat ik nu ook aan het doen ben, maar dan veel uitgebreider! Vervolgens komt fantasieschrijver Kim ten Tusscher vertellen over het uitdenken van een fantasiewereld. Als laatste komt Marieke Nijkmap langs om vragen te beantwoorden van de bezoekers. Zij is bekend geworden van het boek “54 minuten” die zeker nog op mijn lijstje staat om te lezen.

Signeersessie en kraampjes 

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om je boeken door al deze auteurs te laten signeren. Verder zijn er van de bloggers en andere mensen kraampjes aanwezig waar je boeken en andere boekgerelateerde dingen kunt kopen. Het programma duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur, dus zo heb je een hele dag met boekgerelateerde dingen. Bovendien is het leerzaam en helemaal gratis! Je kunt bij de verschillende workshops naar binnen lopen, maar hoeft niet naar alles als je dat niet wilt.

Al met al een super gevarieerd programma, wat je zeker niet mag missen! Vergeet niet snel een kaartje te kopen om nog een mooi gevulde goodiebag te krijgen!

Aanmelden: Aanmeldformulier

Over KarinaB

Hallo! Ik ben Karina, ik ben 23 jaar en zoals de meeste van jullie die deze website bezoeken houd ik heel erg van lezen. Mijn doel is om 50 boeken per jaar te lezen, Hierdoor heb ik veel boeken die ik voor jullie kan recenseren en daar heb ik heel veel zin in. Deze boeken variëren van Young Adult, naar klassieke literatuur en alles daar tussenin. Voor mij geldt het motto: "A chapter a day, keeps the psychologists away!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.